Следвайте Гласове в ТелеграмКолоните на Вагнер напуснаха трите руски области, повредили

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКолоните на Вагнер напуснаха трите руски области, повредили
Коментари Харесай

Колоните на Вагнер напуснаха трите руски области, повредили са над 10 000 кв.м. настилка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Колоните на " Вагнер " напуснаха трите съветски области, развалили са над 10 000 кв.м. настилка Снимка: Ройтерс
Бойците на ЧВК " Вагнер " към този момент са се изтеглили от съветските Ростовска, Воронежка и Липецка области, през които минаха по време на вчерашния си " Марш на справедливостта " към Москва, оповестиха локалните управляващи в каналите си в Телеграм.

Повече от 10 000 квадратни метра пътна настилка е била развалена в Ростов на Дон, откакто в града влязоха колоните на частната военна компания, разгласи ръководителят на градската администрация Алексей Логвиненко.

" Специалисти направиха инспекция на пътищата, по които е минала военна техника. По предварителна информация площта на развалената пътна настилка възлиза на 10 000 квадратни метра. Най-силно е обиден площад " Буденновский ", написа Логвиненко.

Работата по премахване на вредите ще стартира още през днешния ден, като се чака тя да завърши до два дни.

Още нощес силите на частната военна компания започнаха изтеглянето си от Ростов на Дон, а през днешния ден губернаторът на Воронежка област Александър Гусев заяви, че наемниците напущат и граничещата с Украйна територия.

Той увери също, че всичко минава обикновено и без произшествия.

Същевременно чеченски пълководец заяви пред ТАСС, че специфичните чеченски сили, ситуирани в Ростовска област, с цел да се опълчват на похода на бойците от ЧВК " Вагнер ", също са почнали да се изтеглят.

Специалните сили " Ахмат " се връщат към регионите, където преди този момент се сражаваха, сподели пълководец Апти Алаудинов.

Походът на наемниците от " Вагнер " към Москва обаче съживи един остарял боязън на Вашингтон: какво ще стане с съветските нуклеарни оръжия, при положение на вътрешен протест, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението на Евгений Пригожин да изтегли бойците уталожи непосредствените терзания от огромен спор в Русия, само че казусът сподели, че властта на съветския президент Владимир Путин отслабва.

Снимките на танкове по съветските улици подсетиха за Августовския пуч в Москва от 1991 година и зародилите тогава страхове, че някой безсъвестен пълководец може открадне нуклеарна бойна глава, сподели някогашен чиновник на американското разузнаване.

" Разузнавателната общественост ще бъде мощно фокусирана върху съветските ресурси от нуклеарни оръжия ", предвижда Марк Полимеропулос, някогашен върховен офицер от Централно разузнавателно управление на САЩ, управлявал тайните интервенции на службата в Европа и Евразия, написа Дир.бг.

" За нас е значимо да знаем кой управлява нуклеарните оръжия, тъй като се тормозим, че терористи или неприятни хора като чеченския водач Рамзан Кадиров могат да ги потърсят, с цел да се възползват от тях ", уточни Даниел Хофман, някогашен почитан чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е оглавявал московския му отдел.

Кадиров даде обещание да помогне за потушаването на протеста на " Вагнер " и изпрати хиляди свои бойци в южния съветски град Ростов на Дон, който беше завзет от наемниците.

Американски представители споделиха, че не виждат непосредствена опасност за сигурността на съветските стратегически и тактически оръжия.

" Не сме забелязали никакви промени в разположението на съветските нуклеарни сили ", съобщи пред Ройтерс представител на американския Съвет за национална сигурност. " Русия носи специфична отговорност за командването, контрола и защитата на нуклеарните си сили, с цел да подсигурява, че няма да бъдат подхванати дейности, които заплашват стратегическата непоклатимост ", добави той.

Но сигурността на тези оръжия съставлява непрекъсната грижа за Вашингтон. В годишен отчет на американските разследващи служби се показва, че " сигурността на съветските нуклеарни материали... остава проблем, макар подобренията в отбраната, контрола и отчетността ".

Сценарият, който тревожи специалистите, е че в случай че още веднъж избухнат остри различия за войната в Украйна, някоя недобросъвестна военна секта може да си обезпечи надзор върху избрани оръжия.

Русия разполага с най-големия нуклеарен боеприпас в света, като съгласно Федерацията на американските учени, той е включвал 5977 нуклеарни бойни глави. Съединени американски щати, за съпоставяне, разполагат с 5428.

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР